29 Ağustos 2010 Pazar

Türker: Memura 250 lira eksik zam verildi

Masum Türker, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, basının sürekli baskı altında tutulduğunu, yandaş medya anlayışının yaygın hale getirildiğini savunarak, ''Anayasa değişikliği basın özgürlüğünü genişletmiyor. Basına yeni haklar getirmiyor. Gazeteciler sürekli baskı altına alınıyor. Türkiyede basın özgürlüğünün, yandaş basın mensupları tarafından kullanılması anlayışı egemen kılınmıştır'' diye konuştu.

Toplu görüşme sürecine de değinen DSP Genel Başkanı Türker, memurlara verilen zammın yetersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Memurlara teklif edilen ücretin çok düşük olduğunu, memurlara çok düşük ücret teklif edildikçe aslında memurları yoksullaştırma ve yavaş yavaş başka arayışlara itme amacı güttüğünü de sizlerle paylaşmak istiyorum.

DSP olarak yaptığımız hesaplara göre, 2003 yılından bugüne kadar memurlara sürekli verilen zamlarda 250 lira civarında eksik zam verilmiştir. Onun için memurlara verilecek zammın 250 lira seyyanen herkese verilmesi, buna ilaveten de yüzde 5 artı 5 zammın uygulanması doğru ve adil olacaktır. Bu bağlamda hem hükümetin, hem de sendikaların anlaşmaları gerekir. Yapılan baskılar, memurları başka yönlere yöneltmek içindir.''

Masum Türker, referandumda ''Hayır'' oyu kullanacaklarını ve yakında mitinglere başlayacaklarını da belirterek şöyle devam etti:

''Referandumda DSP 'hayır' oyu kullanacaktır. Anayasa demokratik olarak hazırlanmamıştır. Bu anayasanın Evren Paşa'nın anayasasından hiçbir farkı yoktur. Anayasalar halk oylamasına madde madde sunulmalıdır. Venedik kriterleri böyle der. Bu, Roma hukukunda bile böyledir. Mecliste madde madde oylanan Anayasanın halk oyuna toplu halde sunulması demokratik olmayan bir yöntemdir.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder