29 Ağustos 2010 Pazar

Bahçeli: Bu anayasa Erdoğan anayasası

Referandum da hayır çalışmaları kapsamında Tokat'ta düzenlenen mitingde katılan Referandum mitingleri kapsamında saat 16:00 da başlayacağı duyurulan mitingin yaşlaşık 1 saat gecikmeyle 17:00 da başlaması, aşırı sıcak altında bekleyen vatandaşları oldukça bunalttı. Bazı vatandaşlar mitingin düzenleneceği alanın yakınlarında bulunan gölgelik yerlerde vakit geçirmeye çalıştı.

Tokat Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında AK Parti'ye yüklendi.

Bahçeli, "Tokat'ta bu meydanda bulunan Ayşe hanıma Fatma hanıma sesleniyorum 8 yıllık iktidarları dönemlerinde ekonomi iyileşti diyorlar siz ne gördünüz?" diye seslendi. Yaşanan ekonomik krizde birçok insanın işten çıkarıldığını, tarım sektörünün çöktüğünü, esnafın hiç iş yapamaz hale geldiğini ifade eden Bahçeli, "Ama Başbakan her fırsatta meydanda kendisini dinleyen kalabalığa Türkiye'nin tüm sorunlarını çözüldüğünü söylüyor. Ve Başbakan halk oylamasını seçim propagandasına çevirmiş bir durumda halkoylamasını sandıktan geçirirse padişahlığını ilan edecek. Kendi milletvekillerinin bile içeriğini bilmedikleri maddelere baskı ile takip edilerek 'evet' demek zorunda bırakıldı." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kendi anayasasına hazırladığını savunan Bahçeli, "Bu yapılan Recep Tayyip yasasıdır bu nedenle biz bu referandumda 'hayır' diyeceğiz. Tüm partilerin uzlaşma sağlayacağı kapsamlı bir anayasaya değişikliğine 2011 genel seçimlerinden sonra destek vereceğiz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder