29 Ekim 2010 Cuma

Çocuklarda Obeziteye Karşı Anne Sütü

Kırşehir Sğlık İl Müdür Yrdımcısı Dr. Selçuk Büyüker, 6 y kdr tmmen nne sütüyle beslenen ve 2 yşın kdr nne sütü ile beslenmesi devm ettirilen çocuklrd kıs ve uzun dönemde obezite riskinin zldığını söyledi.

< href="http://www.7gunsglik.com/wp-content/uplods/2010/09/555919-dety.jpg" trget="_blnk" rel='nofollow'>

Dr. Selçuk Büyüker, diybet, hipertnsiyon, koroner klp hstlığı, stım, psiko-sosyl rhtsızlıklr ve bzı knser türlerine neden oln obezitenin önlenmesi için Kırşehir genelinde 'Yeterli ve Dengeli Beslenme, Hreketli Yşm Kurulu'nun oluşturulmsıyl çlışmlrı dh etkin bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Sğlık Bknlığı'nın, 2010- 2014 yıllrını kpsyn obezite ile ilgili bir uygulm bşlttığını nltn Dr. Büyüker, şunlrı söyledi: "Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte oln ülkelerde sğlık çısındn önemli bir sorun olrk yer lmktdır. Obezite, bedenin yğ kütlesinin, yğsız kütleye ornının şırı derece rtmsı sonucu boy uzunluğun göre vücut ğırlığının rzu edilen düzeyin üzerine çıkmsı sıklığıdır. Obezite ile ilgili Amerik'd beden kitle indeksine göre ypılmış çlışmlr vr. 30 ve 30'un üzerinde erkeklerin yüzde 33.3'ünde, kdınlrın yüzde 35.3'ünde obezite sıklığı sptnmış. Türkiye'de de Obezite Derneği trfındn ypıln çlışmy göre, beden kitle endeksi 30 ve 30'un üzerinde oln kdınlrın yüzde 34.,5'inde, erkeklerin yüzde 21.8'inde bulunuyor."

Obezitenin nedenlerinin tm olrk çıklnmdığını ifde eden Dr. Selçuk Büyüker, "En sık ve en önemli nedeni şırı ynlış beslenme ve fiziki ktivite yetersizliği bşt olmk üzere yş, eğitim ve gelir düzeyi, cinsiyet, genetik nedenler, psiko-sosyl etkenler, kullnıln ilçlr, sigr ve lkol kullnımıdır. Vurgulnmsı gereken en önemli konulrdn birisi Düny Sğlık Örgütü ve UNICEF'in onyldığı nne sütünün önemi obezitede orty çıkmktdır. 6 y kdr tmmen nne sütüyle beslenen ve 6 ydn 2 yşın kdr nne sütü ile beslenmesi devm ettirilen çocuklrd kıs ve uzun dönemde obezite riskinin zldığı görülmektedir. Obezitenin yol çtığı sğlık problemlerini de iyi bilmek ve nlmk gerekir" diye konuştu.


< href="http://www.hcgdml.com/" rel="nofollow"> < href="http://www.hcgdml.com/" rel="nofollow">

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder