16 Eylül 2010 Perşembe

Ağız Sağlığınızı Korumanın 5 Yolu

Ağız sağlığına önem verilmemesi sadece dişler için değil tüm vücut için zararlı sonuçlar doğurabilir. Özellikle ülkemizde çoğu kişi düzenli ağız ve diş kontrolleri ihmal etmektedir.

Bununla birlikte, insan yaşlandıkça vücudu hasarlara karşı daha dayanıksız hale gelir. Bu nedenle ağız sağlığına her yasta dikkat edilmelidir.

Better-Dental-Health-with-Dental-Insurance-297x300

Genelde dişlerin her yemekten sonra fırçalanması önerilir. Bazen diş fırçası dişin her noktasını temizlemeyebilir. Bu durumda diş aralarında biriken yemek artıkları bakterilere dönüşür ve bakteriler dişlerinize zamanla zarar vermeye baslar. Bu nedenle dişlerin tamamen temizlenmesi için diş ipi kullanılmalıdır.

Düzenli olarak gargara yapmak da bakteri oluşumunu önlediği gibi ağzınızın ferah ve temiz olmasına da katkı sağlar. Gençlik yıllarındaki yetersiz beslenme alışkanlığı ileride ciddi diş sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Vitamin ve mineraller bakımından zengin gıdaların tüketimi muhtemel diş sorunları ile başa çıkmada yararlı olur.

Diş gıcırdatma dişlere zarar vererek kırılmalara ve çatlamalara neden olabilir. Hastalar genellikle uyurken dişlerini gıcırdattıkları için bu sorunun farkında olmazlar. Bu nedenle ağızda dişlere bağlı olarak oluşan ağrı ve sızı gibi belirtiler hastalığın teşhis edilmesinde yardımcı olur.

Kaynak: http://www.medsavailable.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder