24 Eylül 2010 Cuma

The 4400 2.Sezon 6. Bölüm

The 4400 2.Sezon 6. Bölüm

The 4400 2.Sezon 6. Bölüm

The 4400 2.Sezon 7. Bölüm

The 4400 2.Sezon 7. Bölüm

The 4400 2.Sezon 7. Bölüm

The 4400 2.Sezon 9. Bölüm

The 4400 2.Sezon 9. Bölüm

The 4400 2.Sezon 9. Bölüm

The 4400 2.Sezon 10. Bölüm

The 4400 2.Sezon 10. Bölüm

The 4400 2.Sezon 10. Bölüm

The 4400 2.Sezon 11. Bölüm

The 4400 2.Sezon 11. Bölüm

The 4400 2.Sezon 11. Bölüm

The 4400 2.Sezon 12. Bölüm

The 4400 2.Sezon 12. Bölüm

The 4400 2.Sezon 12. Bölüm

The 4400 2.Sezon 13. Bölüm

The 4400 2.Sezon 13. Bölüm

The 4400 2.Sezon 13. Bölüm

The 4400 2.Sezon 14. Bölüm

The 4400 2.Sezon 14. Bölüm

The 4400 2.Sezon 14. Bölüm

The 4400 1.Sezon 1. Bölüm

The 4400 1.Sezon 1. Bölüm

The 4400 1.Sezon 1. Bölüm

The 4400 1.Sezon 2. Bölüm

The 4400 1.Sezon 2. Bölüm

The 4400 1.Sezon 2. Bölüm

The 4400 1.Sezon 3. Bölüm

The 4400 1.Sezon 3. Bölüm

The 4400 1.Sezon 3. Bölüm

The 4400 1.Sezon 4. Bölüm

The 4400 1.Sezon 4. Bölüm

The 4400 1.Sezon 4. Bölüm

The 4400 1.Sezon 5. Bölüm

The 4400 1.Sezon 5. Bölüm

The 4400 1.Sezon 5. Bölüm

Deli Yürek 112. Bölüm

Deli Yürek 112. Bölüm

Deli Yürek 112. Bölüm

Deli Yürek 113. Bölüm

Deli Yürek 113. Bölüm

Deli Yürek 113. Bölüm

Deli Saraylı 2. Bölüm

Deli Saraylı 2. Bölüm

Deli Saraylı 2. Bölüm

Umut Yolcuları 6. Bölüm

Umut Yolcuları 6. Bölüm

Umut Yolcuları 6. Bölüm

Hanımın Çiftliği 36. Bolum

Hanımın Çiftliği 36. Bolum

Hanımın Çiftliği 36. Bolum

Gönülçelen 21. Bölüm

Gönülçelen 21. Bölüm

Gönülçelen 21. Bölüm

Tart Tarifi

tart pasta tarifi, yemek tarifleri

Hem gözümüzü hem de midemizi mutlu edecek bir tarif. Ellerinize sağlık Nesrin Hanım. Paylaşımınız için teşekkür ederiz…

Nesrin Hanım'ın diğer tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2.5 çay bardağı un
kabartma tozu
çeşitli meyveler
hazır vanilyalı puding
1 paket tart jölesi

Hazırlanışı

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Süt ve sıvıyağı katıp karıştırıyoruz.Unun üzerine kabartma tozunu katıp hepsini tekrar karıştırıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına döküyoruz.170 derece ısıtılan fırında pşiriyoruz.Fırından çıkarınca soğumasını bekleyip tart kalıbından çıkarıyoruz.Ters çeviriyoruz bir cam tepsiye.Bu arada meyveleri dilimliyoruz.Vanilyalı pudingi de hazırlıyoruz.Isıları uygun duruma gelince pudingi tartın üzerine döküyoruz.Meyveleri üzerine güzelce diziyoruz .Bu arada tart jölesinide hazırlayıp meyvelerin üzerine döküyoruz .Pastamız hazır.

Elmalı Tart

Malzemeler

İç harcı;

3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Hamuru;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üstü için;

pudra şekeri

Hazırlanışı

Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.


Etli Arapsaçı Tarifi

Malzemeler

2 Demet Arapsaçı
150 gr kuzu kuşbaşı
1 Küçük baş soğan
3-4 taze patates
Bir çay bardağı zeytin yağı
3 olgun domates(kış sonu otumuzu bulabildiğimiz için derindondurucudan)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Limon ve tuz

Hazırlanışı

Arap saçı ayıklanır,yıkanır(aslında asıl maharet bu kart yerlerini ayırtedebilmek önemli ).10dk kaynayan suda haşlanır kenara alınır.Diğer yanda kuzu eti yarı pişmiş suda haşlanır (ben düdüklü tencere kullanıyorum)(etin suyunu dökmeyin yemeğinize ekleyin),Ardından ince doğranmış soğanla,zeytinyağı ile et kavrulur,arapsaçı eklenir,küp doğranmış domates,salça,limon suyu ve üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir.25-30 dk pişirilir ancak ,İri doğranmış patesler dağılmaması için pişme süresinin son 15 dk sında eklenir.

Not.:Toplanması meşakkatli bir ottur. Çalılıklarda,dere kenarlarında bulunur.Dereotunu sevmiyorsanız biraz yemeniz zor.Pişme esnasında mutfağınızda birşişe rakı dökülmüş sanabilirsiniz.Keskin bir anason kokusu hakim…
Bu otun yöresel adları: Rezene,meletüre,rezdane,maraho,sincilip… v.s

Yoğurtlu Et

Malzemeler

500 gr süzme yoğurt (ev süzmesi)
1 yumurta
1 kaşık un(silme)
1 kaşık tereyağı
500-600 gr kuzu incik
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Girit mutfağından mıdır bilmiyorum, annem yapardı hep göz kararıyla işte ölçülü tarif :

Etimizi düdüklü tenceye alıyoruz, tüm soğan ve zeytinyağını ekliyoruz. Üzerini tam kapatmayacak şekilde su ekliyoruz,tam pişiriyoruz. Et suyunu ılıtıyoruz.
Süzme yoğurdu,yumurta ve unu derin bir teflona alıyoruz, koyu boza kıvamı elde edinceye kadar ılık et suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Önce harlı sonra yavaş ateşte pişiriyoruz.
(Sürekli karıştırmalısınız,yoğurt bir süre sonra teflonda kendi içinde dönmeye başlayacak, bir elinizde mutfak bezi bulundurmanızı tavsiye ederim,sağa sola sıçrıyor ısı yükseldikçe). En son tereyağını ekleyin.
Pişmiş yoğurt hazır olunca etlerinizi ve tuzu pişmiş yoğurda ekleyin, 1-2 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın.
Arzu ederseniz cam fırın kabında hafif üstünü kızartabilirsiniz.

Not : Eğer yemeğinizin kıvamı koyu gelirse et suyu ekleyebilirsiniz.
Yumurta yoğurdun kesilmesini engelliyor.
Bu yemeği bir gün önceden pişirir ertesi güne ikram ederseniz daha lezzetli oluyor.
Pişmiş süzme yoğurdu, kuzu incikle bağdaştıramayabilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Etli Patlıcan Dolması

Malzemeler

2 kg topak patlıcan
250-300 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
3-4 adet orta boy domates
2 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
karabiber
tuz

Sos için;
1.5 çorba kaşığı kuru nane
yarım limon suyu
3 diş sarımsak(dövülmüş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı oyalım, tuzlu suya atarak kara suyunu çıkaralım. İçi için soğanlarımız ince yemeklik ve domateslerimi kabuklarını soyarak küp doğrayalım. Nane ve maydanozumuzu ince kıyalım. Salça ,tuz ve karabiberimizle iyice karıştıralım, kıyma ve pirincimizi en son ekleyip tekrar karıştıralım(sosunda yağ olduğu için içe yağ koymuyorum).
Patlıcanlarımız tuzlu suda çıkarıp iyice yıkayalım, iç harcımızı dolduralım(patlıcanları tam doldurmayın zira pirinç şişecektir)
Tencereye dizdiğimiz patlıcanlara 2 bardak su ekleyelim.

Sos malzememizi bir kapta karıştıralım.Dolmalarımızın ateşten inmesine 2-3 dk kala patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla pay edelim.
Kısık ateşte pişirelim(20-30 dk)
Serviste tekrar nane ekleyebilirsiniz,bu tarif Mersin /Tarsus yöresinde pişirilir.
Afiyet olsun.

İncir Dolması Tarifi

Malzemeler
20 adet kuru incir
Ceviz (iri dövülmüş)
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:
Kaymak

Hazırlanışı

İncirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Sonra üst kısımlarını içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun. Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvıyağı gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Muhallebili Kadayıf

Geçtiğimiz gün sevgili Nilüfer'den gelen eposta üzerine annem ramazan sofraları için hafif  bir tatlı yapmaya karar verdi. Özellikle Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi kadayıf bu tarifte hiç olmadığı kadar lezzetli oldu. Benim gibi şerbetli tatlılardan çok sütlü tatlıları sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif.

Nilüfer'cim bu tarif senin için. Umarım sen de beğenirsin.

Herkesin Ramazan ayını kutluyorum, hepimize hayırlı olsun.

Malzemeler

350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı  dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.

Afiyet olsun..



Taze Fasulye Kavurması

Malzemeler
Yarım kilo fasulye
1 orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber, pulbiber,tuz

Hazırlanışı

Eğer fasulyeleriniz ensiz ise normal uzunlukta kırın eğer enli yani çalı fasulye ise boyuna ikiye böldükten sonra fasulyeleri kırın. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyarak kestiğiniz soğanları pembeleşinceye kadar kavuru ve küçük küçük doğradığınız biberleri ilave edin biberler kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri, salça, tuz ve baharatları ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte zaman zaman karıştırarak pişirin. Fasulye sulanmamış ise 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirin. Tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmelisiniz. Ancak bu yemek sulu bir yemek değildir. Su miktarının çok olmamasına dikkat edin.

Pişen fasulyelerin üzerine iki adet yumurtayı kırın, karıştırmadan kapağını kapatın. yumurtalar piştikten sonra isteğe göre karıştırıp servis edin ya da karıştırmadan servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mustafa Sandal - Demo

Ahşap Zemini Koruma Yolları

Ahşap zeminlerin özenle korunması gerekmektedir. Ahşap zeminlerin en büyük düşmanı su ve benzeri maddelerdir. Şimdi birlikte Ahşap Zeminin Koruma Yollarını inceleyecek nelere dikkat etmemiz gerektiğini göreceğiz.

http://www.insaathaberleri.net/resimler/haber/tr_zem1.jpg

Not: Parke döşeli odalarınızda saksıdaki bitkilere su verirken gerektiğinden fazla su dökülmesini engelleyin, bunun yanında peteklerinizden sızan sular için tedbir alın. Unutmayın ki zemine dökülen su parkenin yapısının bozulmasına ve kabarmasına yol açacaktır.

Benzer Mobilya ve Dekorasyon Konuları

Ayakkabılık Modelleri

Her insanın ayakkabısı olduğundan olacak ki her evde ayakkabıların konulması için alan ayrılmıştır . Bu alanlar dolap şeklinde olabildiği gibi küçük bir alan belirleyip etrafının sınırlandırılmasıyla da oluşturulabilir .

Zamanla klasik ayakkabılık modellerine olan rağbet azalınca üreticiler daha farklı , daha dikkat çekici ayakkabılık modelleri üretmeye başlamışlardır .

Ayakkabılık modelleri içine ayakkabılarınızı koymanıza yarasa da aynı zamanda evinizin dekorasyonuna da katkıda bulunur . Siz de hem ayakkabılarınızı saklamak hem de evinizin dekorasyonuna katkıda bulunmak istiyorsanız bu yazımızdaki ayakkabılık modellerini incelemenizde fayda var .

ayakkabılık örnekleri

ayakkabılık çeşitleri

ayakkabılık örnekleri

ayakkabılık çeşitleri

ayakkabılık örnekleri

ayakkabılık çeşitleri

Benzer Mobilya ve Dekorasyon Konuları

Home Life Yeni Koleksiyonu

Home Life Yeni Koleksiyonu

Home Life 2010 Koleksiyonun en çok dikkat çeken parçalarından biri, iki efsane isme farklı bir yorum ile yeniden hayat veren sandalyeler.

Yer aldıkları mekana fazlasıyla ayrıcalık katacak olan bu sandalyeler, sadece onları çok sevenlerin olacak. 2010 yılında yapacağınız mobilya alışverişleriniz için Home Life mağazalarına mutlaka uğrayın. Burası; farklı tasarımları ile aradığını uzun süre bulamayanlar için son adres olabilir.

Home Life, yeni hazırladığı ve haftanın yedi günü açık olan Anadolu Hisarı Garden Life showroomu içindeki cornerı ile de, şimdi Anadolu Yakası'ndaki müşterilerine daha yakın

Aplike Örnekleri

Aplike Örnekleri

aplike 11 294x400 Aplike Örnekleri